SOCIAAL                                                                                                                                                                                                                                                MANAGEMENT                           


 

 

Verruimingen :

Informatie verzamelen en zienswijzen naast elkaar zetten over het dusdanig sociaal inrichten van de werksituatie, dat de Werkgever wint met een laag ziekteverzuim, de Manager gewaardeerd wordt over de wijze waarop ondersteund en aangestuurd wordt  en de Werknemer zich gezien weet in inzet, leidt tot een .......................voor alle partijen.

 Met name het Groepsmatig aanbieden van trainingen levert veel voordeel. Spiegelen met overeenkomstige onderhandelingsproblemen op het werk geeft veel inzicht in eigen stijl van de diverse partijen en de effecten van die stijlen op het onderhandelingsresultaat op korte Ún lange termijn.

 Actieve open informatie uitwisseling tussen de diverse trainings / coachings / counselings / consultant / adviserings  instellingen en personen aan de partijen in het bedrijfsleven, kan veel bijdragen aan  het terugdringen van problemen met psychische gronden.

Programma's bedenken met elkaar, voor mensen die op psychische gronden uitgevallen zijn uit het arbeidsproces, helpen ons inzicht te ontwikkelen en behouden rond het sociale gehalte van samen werken en samenwerken.  

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan gjtak@sociaalmanagement.nl.
Laatst bijgewerkt: 03 oktober 2005